Over

Over Pirombo

De geschiedenis van Pirombo Bed & Breakfast gaat al 100 jaren terug. Het is gebouwd in 1920 als een zomervilla voor  de familie de Clercq uit Leiden. In 1942 werd “de Zonnepit”, zoals het huis toentertijd heette, door de Duitsers geconfisqueerd. Na mei 1945 namen Pico en Rombouts het huis over en noemden zij het “Pirombo”. Zij begonnen een opvangtehuis voor slachtoffers uit de 2e Wereldoorlog. Hier werd vervolg aan gegeven door de familie Westra, die moeders en kinderen uit Indonesië opvingen.

Aan het eind van de 60-er jaren kwam het toerisme in Noordwijk weer op gang en hebben diverse eigenaren Pirombo B&B bedreven, ieder op hun eigen manier.

In de woonkamer zijn allerlei oude elementen van de oorspronkelijke bouw bewaard gebleven, waardoor de warme sfeer behouden is. Wij proberen ieder jaar een aantal kamers te renoveren zodat er altijd een vernieuwing en moderne touch te vinden is. En altijd in de beach-style van Noordwijk.

Pirombo B&B is gelegen tussen Noordwijk aan Zee en Noordwijk-Binnen, tussen de bollenvelden van Noordwijk in. Het uitzicht van de kamers richting de bollenvelden en de Coepelduinen is spectaculair. Het strand aan de ene kant en de Oude Dorpskern van Noordwijk-Binnen aan de andere kant, bevinden zich op slechts 800 meter loopafstand.

Pirombo-Bed-Breakfast-Noordwijk-Schilderij

Uw gastdame en - heer

Jolanda-Wendt-Andries-Pirombo-230x307

Hallo lieve gasten! 

Wij zijn Andries en Jolanda Wendt. Op 21 oktober 1999 zijn wij Pirombo B&B begonnen. De eerste 10 jaren als Hotel Pirombo, vanaf 2010 zijn wij overgegaan op Pirombo Bed & Breakfast. Met het beginnen van Pirombo namen wij een sprong in het diepe, want Andries had hiervoor een sportcafé en was voetbaltrainer en Jolanda werkte als internationaal hulpverleenster bij EuroCross Alarmcentrale en was vertaalster Spaans.

We hebben drie kinderen: Emiel, Axel en Jonna, die alle drie opgegroeid zijn in Pirombo B&B.

Ons huis zit aan Pirombo B&B vast, en is dus een aaneengesloten ruimte, waardoor we zeer betrokken zijn bij onze gasten en hun doen en laten. Gezelligheid staat bij ons voorop wat blijkt uit het feit dat 80% van onze gasten ooit weer een keer terugkomt in Pirombo B&B om het Pirombo gevoel nogmaals te beleven.

Wij heten u graag binnenkort welkom!

Over Noordwijk

Ontdek Noordwijk

Robuuste duinen, weidse bossen, kleurrijke bloembollenvelden en een 13 km lang zandstrand. Het decor voor ontspannen uitstapjes, zakelijke bijeenkomsten en heerlijke vakanties. Een plek om verliefd op te worden en verliefd te blijven.

bollenveld (002)
Pirombo-Bed-Breakfast-Noordwijk-bloemencorso-vuurtoren-lr-flower-parade-1

Veel te zien en te beleven

Kom voor een weekend, een midweekje of een heerlijk lange vakantie! Ga shoppen in de mooie en veelzijdige Hoofdstraat, die aan het strand grenst. Zowel in het centrum als op het strand zijn er veel eet- en uitgaansgelegenheden. Waai uit in de duinen of geniet van de zomerdagen op het strand.

Meer over Noordwijk

Klik op onderstaande afbeeldingen om de Miniguide, Plattegrond en Fietsplattegrond van Noordwijk te bekijken. Meer weten over Noordwijk? Neem een kijkje op de website van Noordwijk info!

PIROMBO BED & BREAKFAST

Oude Zeeweg 22

Pirombo Bed & Breakfast is aangesloten bij:

LOGO_BB_NL_website